Fewer the thoughts, greater the peace.

jibundo logo

Yoga is momenteel heel erg aanwezig in onze maatschappij. Dat is niet zo verbazend gezien veel mensen overrompeld worden door drukte, stress en daarmee samenhangende mentale en fysieke klachten. Met de nood stijgt de vraag naar stressreducerende activiteiten die ook ons fysiek lichaam ten goede komen.

De rust in jezelf (terug)vinden, je lichaam fysiek gezond houden en je aanwezige lichamelijke klachten verminderen of wegwerken, daar zorgt integrale yoga voor.

Integrale yoga is voor iedereen!

Je lenigheid, je leeftijd, je fysieke conditie, je emotionele toestand, je geloofsovertuiging of wat dan ook doen er helemaal niet toe om aan yoga te doen. Het enige dat telt, is dat je het doet. ‘Een ons praktijk, is een ton theorie waard’, zei Swami Sivananda.

Je zal merken dat yoga een groeiproces is vanuit beleving. Geleidelijk aan word je bewuster van je eigen lichaam, je ademhaling, je emoties en je omgeving en kom je dichter bij je diepste innerlijke zelf. Je evolueert gaandeweg zonder je te forceren. Je laat je steeds opnieuw leiden door jouw eigen lichaam, ademhaling en concentratie. Je gaat je eigen weg…

yoga
yoga
yoga
yoga
Integrale yoga als pad naar gezondheid en innerlijke rust!

Je kan integrale yoga beoefenen om specifieke klachten te voorkomen, te verbeteren, te laten verdwijnen of om beter met (pijn)klachten en problemen om te gaan.

Integrale yoga:

 • heeft een positieve invloed op alle organen waardoor het onder meer is aangewezen bij ademhalingsproblemen zoals astma en spijsverteringsklachten.
 • versterkt het zenuwstelsel waardoor het op mentaal-emotioneel vlak een goede ondersteuning biedt bij stress, burn-out, depressieve gevoelens, angsten, hyperventilatie, etc.
 • is heel ondersteunend of probleemoplossend bij rug-, schouder-, nek-, gewrichts en spierproblemen.

Door het beoefenen van integrale yoga:

 • verbeter je jouw lichaamsbewustzijn, lichaamshouding en soepelheid in combinatie met je ademhaling. Dat heeft een positieve invloed op je fysieke gezondheid. Je ontdekt dat de spanningen en blokkades in je lichaam oplossen, je innerlijke balans herstelt en fysieke klachten verdwijnen.
 • neemt je energieniveau toe waardoor je je fitter en vitaler gaat voelen.
 • kan je jouw gedachten en emoties, die slechts golven van je geest zijn, stil leggen. Hierdoor treedt er een diepe innerlijke rust op.
 • zal je dankzij jouw concentratie en een rustige geest meer in het nu zijn, wat je een tevreden gevoel geeft.

Yoga is een reis én een bestemming!

Yoga betekent letterlijk ‘het verenigen’. Door yoga te beoefenen ben je op weg naar de diepe betekenis ervan: de verbinding met jouw innerlijke zelf.

Integrale yoga werd naar het Westen gebracht door Swami Sivananda.
Het verenigt de essentie van alle oude yogatradities en omvat:

 • Hatha-yoga: yoga van het lichaam en de ademhaling
 • Jnaana-yoga: yoga van kennis en wijsheid
 • Bhakti-yoga: yoga van het hart en overgave
 • Karma-yoga: yoga van handeling

Door aandacht voor de verschillende aspecten van yoga worden jouw lichaam en jouw leven harmonieus.

yoga
yoga
yoga
yoga
Integrale yoga in lessenreeks of als workshop

Iedere yogales begint met een moment van tot rust komen, erna volgen losmaakoefeningen, bewegingsoefeningen op het ritme van de adem (kriya’s), Hathayoga-houdingen (asana’s) en ademhalingsoefeningen (pranayama’s). Door de individuele begeleiding kan jij met jouw mogelijkheden en ongeacht je beperkingen, thuiskomen bij jezelf. Elke les eindigt met een diepe ontspanning (yoga nidra) zodat je de innerlijke rust kan meenemen naar jouw leefwereld.

Jibundo biedt lessenreeksen van tien lessen per trimester aan voor een kleine groep van maximaal zes personen. Op die manier blijft individuele begeleiding mogelijk.
Voor velen zijn de wekelijkse lessen een soort rustpunt of herbronningsmoment. Je kan wat je leerde natuurlijk ook thuis herhalen.

Er wordt rekening gehouden met jouw fysieke beperkingen. Laat je daardoor dus niet weerhouden om aan yoga te doen!

Er is de mogelijkheid om individueel of samen met je gezin yogales te nemen op lokatie of aan huis. Je kan ook (een) yoga-les(sen) voor een groep boeken en er worden thematische yoga-workshops aangeboden.

Een yogales als cadeau? Ja, dat kan zeker!

Praktisch

De wekelijkse yogalessen gaan door in reeksen per trimester. Je kan ook inschrijven voor het ganse schooljaar. In de schoolvakanties is er geen yogales, tenzij anders aangegeven.

Je bent welkom in de groepslessen vanaf 15 minuten voor het aanvangsuur. Na de les kan je alles nog wat laten nazinderen of even bijpraten bij een kopje thee.

Zorg voor gemakkelijk zittende kledij waarin je goed kan bewegen.

Een warme trui, sokken of een dekentje kunnen aangenaam zijn tijdens de diepe ontspanning.

Een yogamat en een katoenen (badhand)doek zijn aangeraden. Er zijn ook enkele matten, handdoeken en dekentjes beschikbaar om te gebruiken tijdens de les.

Gelieve je GSM op stille stand te zetten.

yoga
yoga

NIEUW: je persoonlijke (zwangerschaps)yogaroutine met begeleidende video-opname in overleg met jou en op jouw maat (tijdsduur en inhoud) gemaakt. Gelieve contact op te nemen voor meer informatie.

Een yogales kan ook aan huis. Gelieve contact op te nemen voor meer informatie.

Krijgt u liever privé-les (maximum 2 personen)? Gelieve contact op te nemen voor meer informatie.

Een yogales als cadeau? Ja, dat kan zeker! Neem contact op voor een cadeaubon.

Heeft u een bedrijf en wenst u uw personeel een (korte) yogales(senreeks), een diepe ontspanning (yoga nidra) of een thematische yoga-workshop aan te bieden? Bekijk de mogelijkheden op de workshops pagina.

Lessenreeksen

Voormiddagreeks Integrale Yoga

DE LESSEN GAAN LIVESTREAM DOOR TOT WANNEER HET WEER LIVE KAN. BIJ GOED WEER KUNNEN DE LESSEN OP LOKATIE IN DE TUIN DOORGAAN MET MAXIMUM 3 DEELNEMERS. In beide gevallen zal er een voortzetting van de livestream lessen zijn op een andere dag.

De lessenreeks (12 wekelijkse lessen) gaat door op woensdagvoormiddag van 9u30 tot 10u45. Je bent welkom vanaf 9u15.
75 euro voor 12 lessen, 6,5 euro (livestream) of 8 euro (live) per losse (proef)les. Later instappen is mogelijk.

Gelieve met mondmasker de zaal te betreden, voldoende afstand te bewaren en de handen met de aanwezige gel te ontsmetten. Breng je eigen yogamat, handdoek, eventueel dekentje voor de diepe ontspanning en drinkbeker mee. Bij goed weer kunnen de lessen in de tuin doorgaan.

Start lessenreeks:

14 april 2021

Lesdata:

14/04, 21/04, 28/04, 05/05, 12/05, 19/05, 26/05, 02/06, 09/06, 16/06, 23/06, 30/06

Avondreeks Integrale yoga

DE LESSEN GAAN LIVESTREAM DOOR TOT WANNEER HET WEER LIVE KAN. BIJ GOED WEER KUNNEN DE LESSEN OP LOKATIE IN DE TUIN DOORGAAN MET MAXIMUM 3 DEELNEMERS. In beide gevallen zal er een voortzetting van de livestream lessen zijn op een andere dag.

De lessenreeks (12 wekelijkse lessen) gaat door op woensdagavond van 19u45 tot 21u. Je bent welkom vanaf 19u30.
75 euro voor 12 lessen, 6,5 euro (livestream) of 8 euro (live) per losse (proef)les. Later instappen is mogelijk.

Gelieve met mondmasker de zaal te betreden, voldoende afstand te bewaren en de handen met de aanwezige gel te ontsmetten. Breng je eigen yogamat, handdoek, eventueel dekentje voor de diepe ontspanning en drinkbeker mee. Bij goed weer kunnen de lessen in de tuin doorgaan.

Start lessenreeks:

14 april 2021

Lesdata:

14/04, 21/04, 28/04, 05/05, 12/05, 19/05, 26/05, 02/06, 09/06, 16/06, 23/06, 30/06

Info

Prijs: zie reeks
Proeflessen live (8 euro) of livestream (6,5 euro), losse lessen live (8 euro) of livestream (6,5 euro) en instappen zijn mogelijk.

Privélessen(reeksen) worden aangeboden voor maximum 2 personen, ook op verplaatsing.

Groepslessen(reeksen) en workshops voor grote groepen enkel op verplaatsing.

NIEUW: je persoonlijke (zwangerschaps)yogaroutine met begeleidende video-opname in overleg met jou en op jouw maat (tijdsduur en inhoud) gemaakt.

Voor meer informatie, inschrijvingen of bij financiële problemen neem contact op via jibundo@yahoo.com of 0485 580 851

Adres:
Rue de la Durenne 34
7912 Saint-Sauveur (bij Ronse,
in Frasnes-lez-Anvaing)