Als je de stappen zet is het leven als een dans: één stap, dan nog een stap…

jibundo logo

Jibundo is Japans voor ‘de weg van jezelf’, vrij vertaald ‘je eigen weg’.

Het is ontstaan om jou, als uniek persoon, fysiek en mentaal te begeleiden naar een innerlijk evenwicht, op jouw tempo, aangepast aan wie jij nu bent en met respect voor jouw leefwereld.

Via yoga, shiatsu en integrale coaching biedt Jibundo jou kwaliteitsvolle begeleiding door de combinatie van traditionele oosterse wijsheid, hedendaagse westerse kennis én jaren ervaring. Zo kan jij jouw eigen unieke pad bewandelen met een gezonde geest in een gezond lichaam.

Voor alle informatie, inschrijvingen, boeking van workshops en cadeaubonnen,
neem contact op via:

Email: jibundo@yahoo.com
Telefoon: 0485 580 851

Overschrijven kan op het rekeningnummer:
IBAN: BE15 890-2143020-30
BIC: VDSPBE91

BTWnummer: BE 0663 953 914 (bijzondere vrijstelling kleine ondernemingen)

Adres:
Rue de la Durenne 34
7912 Saint-Sauveur
(bij Ronse, in Frasnes-lez-Anvaing)

about me

Mijn naam is Heidi en ik riep Jibundo in het leven om jou bij te staan in het behouden of bereiken van een innerlijk evenwicht.

Het is niet zo dat ik altijd al wist dat Jibundo mijn passie zou worden. Het leven zelf bracht me stap voor stap in die richting.
Van kleins af aan heb ik een grote interesse voor alle levende wezens, hoe ze functioneren, samenleven en bewegen. Een dergelijke nieuwsgierigheid is heel erg ruim en bracht me naast specifieke wetenschappelijke kennis ook verdieping in sociale en filosofische kennis van verscheidene culturen. Als opleiding koos ik een universitaire studie biologie omdat die nu eenmaal staat voor ‘leer van het leven’. Na het behalen van mijn diploma vulde ik die kennis aan met studies ontwikkelingssamenwerking, landbouwontwikkeling en een aggregaat. Hiermee hoopte ik al mijn interesses te kunnen verweven in een job en dat lukte me in eerste instantie ook. Ik werkte in India in het kader van ontwikkelingssamenwerking en natuurbehoud in combinatie met traditionele landbouw bij zelfvoorzienende gemeenschappen. Bij mijn terugkomst in België had ik echter een fietsongeval met een hersentrauma als gevolg, waardoor mijn leven een andere wending nam.

Tijdens mijn herstel kwam ik in contact met ayurveda, macrobiotiek, shiatsu, yoga, bewust bewegen en natuurlijk omgaan met paarden. Ik verdiepte mezelf in het lichaam, zowel op psychologisch, anatomisch, fysiologisch, biochemisch als spiritueel vlak. Ik studeerde af als yogaleraar (erkend door de YFN - Yogafederatie Nederlandstaligen) en shiatsutherapeut voor zowel mensen als paarden (erkende diploma’s door BSF – Belgische Shiatsufederatie). Ik blijf me steeds bijscholen en nieuwe kennis eigen maken.

Plots een andere wending aan mijn leven geven, was op zich niet evident. Tegelijkertijd heb ik heel veel kennis en ervaring opgedaan, waar ik vroeger niet de tijd voor zou hebben genomen of geen aandacht zou hebben aan geschonken. Ik hield altijd al van dansen en reizen. Nu leerde ik ook te dansen met mezelf en met de omstandigheden en blijf ik steeds innerlijk op reis. Dit is een geschenk dat ik in de wereld wil brengen en delen met eenieder die daar behoefte aan heeft.

Mijn eigen evolutie en ervaringen leerden me dat, ondanks de enorme gelijkenissen als mens of diersoort, iedere mens en ieder wezen uniek is. Dit is naast omgevingsfactoren en voeding het gevolg van het feit dat ieders achtergrond zowel geërfde, aangeleerde als emotionele factoren herbergt, welke het fysieke lichaam en het mentaal-emotioneel welzijn beïnvloeden.

In mijn praktijk Jibundo combineer ik mijn levenservaring en ervaringsdeskundigheid met westerse en oosterse wetenschappelijke, psychologische en filosofische kennis om jou, als uniek persoon, fysiek en/of mentaal te begeleiden naar een innerlijk evenwicht, op jouw eigen tempo, aangepast aan wie je nu bent en met respect voor jouw leefwereld. Of om het beknopt te zeggen: via je eigen weg…