De kern van shiatsu is als moederlijke liefde; de druk van de handen doet de levensbron opnieuw vloeien.

jibundo logo

We worden overspoeld door tips en mogelijkheden om ons fysiek en psychisch in topvorm te voelen. Een gezonde innerlijke balans behouden of verkrijgen kan daardoor complex lijken, met veel keuzemogelijkheden en uitdagingen. Nochtans is het optimaal functioneren van jouw lichaam bij gezonde levensgewoonten heel gewoon. Als je klachten hebt, is het interessant om de onderliggende oorzaak aan te pakken.

Gedurende een shiatsubehandeling wordt jouw innerlijke balans hersteld. De oorzaak van jouw eventuele klachten wordt opgespoord en je interne stoornissen worden gecorrigeerd waardoor jouw symptomen verdwijnen of verminderen. Je voelt je bovendien opgeladen en je ervaart een grotere innerlijke rust.

Traditioneel en tegelijk heel actueel!

Shiatsu is een eeuwenoude Japanse massagevorm die helpt om interne stoornissen te corrigeren, de gezondheid te bevorderen of te bewaren en het herstel van specifieke klachten te ondersteunen.

Een shiatsubehandeling brengt je meer in contact met jezelf en je lichaam, geeft innerlijke rust en verhoogt je algemene vitaliteit. De drukpuntmassage zorgt ervoor dat blokkades worden losgemaakt en jouw lichaam de eigen innerlijke balans terugvindt via… je eigen weg!

shiatsu
shiatsu
shiatsu
shiatsu
Shiatsu kan een uitweg of ondersteuning bieden bij specifieke klachten.

Hoofdpijn, slechte nachtrust, rugklachten, schouder- en nekpijn, spier- en gewrichtsklachten, botproblemen, spijsverteringsklachten, blaas- en nierproblemen, (sport)blessures, vermoeidheid, gynaecologische problemen en menstruatieklachten, verkramping, zenuwpijn en -herstel, stress, burn-out, post-traumatisch stress-syndroom (PTSS), chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS), fibromyalgie, stemmingswisselingen, depressieve gevoelens, eetstoornissen, wanneer je de richting in je leven even kwijt bent.

Shiatsu gaat zonder problemen samen met de reguliere geneeskunde en kan als aanvullende therapie ingezet worden.

Via de handen wordt er met gerichte aandacht en het natuurlijk lichaamsgewicht gewerkt op specifieke punten (tsubo’s) en hun bijhorende energiebanen (meridianen), die dezelfde zijn als bij acupunctuur.

Shiatsu verschilt van acupunctuur doordat er geen naalden gebruikt worden en er fysiek contact gemaakt wordt met het lichaam.

De warmte en druk van de handen geven een ondersteunend effect terwijl tegelijkertijd de blokkades worden opgelost en de energie terug vrij doorheen het lichaam kan stromen. Op die manier wordt het zelfregulerend vermogen van het lichaam gestimuleerd waardoor een interne balans kan behouden of bekomen worden en eventuele fysieke, mentale of emotionele klachten en symptomen kunnen verdwijnen.

Mogelijke externe oorzaken voor problemen, zoals voeding, stress, leefgewoonten, enzovoort worden indien nodig besproken. Soms heeft een kleine (tijdelijke) aanpassing een grote invloed op het voorkomen en/of oplossen van problemen.

Shiatsu houdt je mentaal en fysiek gezond!

Je hoeft helemaal geen last te hebben van bepaalde klachten om een shiatsubehandeling te ondergaan. Shiatsu herstelt jouw innerlijk balans, het houdt jouw lichaam gezond, je voelt je opgeladen én het is aangenaam en ontspannend. Traditioneel werd in Japan ieder lid van de familie iedere maand één keer behandeld, zo hield men het gezin gezond.

Je kan jezelf dus een shiatsubehandeling gunnen om even terug dicht bij jezelf te komen, als rustpunt of herbronningsmoment om erna ontspannen, in balans en opgeladen je eigen weg te gaan.

shiatsu

Met shiatsu wordt er steeds op zoek gegaan naar de oorzaak van de klachten en symptomen. Deze eeuwenoude traditie heeft bewezen dat ze bepaalde klachten kan opheffen. In specifieke gevallen waarbij de onderliggende oorzaak van de klacht niet kan worden weggenomen, kan shiatsu ondersteundend werken en de symptomen verminderen of niet laten toenemen.

Afhankelijk van hoelang jouw klachten reeds aanwezig zijn, hoe jouw lichaam op shiatsu reageert en wat de onderliggende oorzaken zijn, kan het aantal nodige behandelingen variëren.

shiatsu
shiatsu

In sommige gevallen worden er stretchings in combinatie met jouw ademhaling uitgevoerd en ook gewrichtsrotaties zijn mogelijk. Hierdoor worden bepaalde stresspunten ontlast, wat leidt tot een betere energiedoorstroming met een verhoogde mobiliteit en soepelheid tot gevolg.

Tijdens een shiatsubehandeling verwerk ik waar nodig voetreflexologie, sotai (een correctietechniek die werkt met de ademhaling en beweging naar comfort toe –weg van pijn) en cranio-sacraaltherapie.

Bij sommige problemen geef ik de mogelijkheid om met specifieke compressen of moxa (warmte-therapie op basis van bijvoet) behandeld te worden.

shiatsu
Behandelingsmogelijkheden

Je kan kiezen uit een pure ontspanningsbehandeling of een behandeling die zowel relaxatie, revitalisatie als regeneratie omvat.

De behandeling wordt gegeven op een Japanse rijstmat (tatami) met daarop een katoenen matras (futon).

Een shiatsubehandeling als cadeau? Ja, dat kan zeker! Neem contact op voor een cadeaubon.

Heeft u een bedrijf en wenst u uw personeel een korte ontspanningsbehandeling via een stoelmassage aan te bieden? Bekijk de mogelijkheid via de workshops.

Praktisch

Zorg voor gemakkelijk zittende, niet al te dikke kledij. Broeken, zoals jeans met dikke naden, zijn af te raden. Je juwelen (voor zover mogelijk), horloge en broeksriem kan je gedurende de behandeling opzij leggen.

Gelieve je GSM op stille stand te zetten.

Bij koorts worden geen behandelingen gegeven.

Een shiatsubehandeling duurt tussen 1 uur à 1 uur 15 minuten. Met aankomen en vertrekken inclusief hou ik voor jou 1 uur 30 minuten gereserveerd.

De prijs van een shiatsubehandeling bedraagt 60 euro.

Een behandeling kan ook aan huis. Dan betaal je de vervoersonkosten (0,42 euro/km) bovenop de behandelingsprijs.

shiatsu
shiatsu