De taal van het lichaam is de sleutel tot de ziel.

jibundo logo

Paarden zijn nog steeds even instinctieve vluchtdieren als voor hun domesticatie 6000 jaar geleden. Hun levensomstandigheden zijn echter wel enorm veranderd en dat kan al eens leiden tot fysieke problemen of psychische stress.

Met paardenshiatsu worden de fysieke of gedragsproblemen van jouw paard vanuit hun oorsprong behandeld. Jouw paard voelt zich na een shiatsubehandeling bovendien ontspannen, vitaler en meer in balans.

Shiatsu, een eeuwenoude Japanse massagevorm die helpt om interne stoornissen te corrigeren, de gezondheid te bevorderen of te bewaren en het herstel van specifieke klachten te ondersteunen, is heel erg geschikt om bij dieren toe te passen.

Via de handen wordt er met gerichte aandacht en het natuurlijk lichaamsgewicht gewerkt op specifieke punten (tsubo’s) en hun bijhorende energiebanen (meridianen), die dezelfde zijn als bij acupunctuur.

Shiatsu verschilt van acupunctuur doordat er geen naalden gebruikt worden en er fysiek contact gemaakt wordt met het lichaam.

paardenshiatsu
paardenshiatsu
Paardenshiatsu kan een uitweg zijn of ondersteuning bieden bij specifieke klachten

Spijsverteringsproblemen, maagproblemen, hoefbevangenheid, spier- en peesproblemen, constipatie of diarree, koliek, schouder- en nekproblemen, rugproblemen, gewrichtsproblemen, (sport)blessures, problemen aan de urinewegen, voortplantingsproblemen, eet(lust)problemen, vachtproblemen, verminderde levenslust, plots toegenomen agressiviteit, concentratieproblemen, gespannenheid, verhoogd stressniveau en nog veel meer.

Geblesseerde paarden en oudere paarden hebben baat bij een behandeling om sneller te herstellen en/of hun gezondheid te bewaren.

Gedragsproblemen kunnen een lichamelijke oorsprong hebben

Paardenshiatsu is heel erg geschikt bij gedragsproblemen. Deze hebben vaak te maken met een interne onbalans die tijdens een behandeling kan worden opgespoord en waarna het evenwicht kan hersteld worden.

Paardenshiatsu gaat zonder problemen samen met de reguliere dierengeneeskunde en kan als aanvullende therapie ingezet worden.

Indien nodig verwijs ik door naar de dierenarts, paardentandarts, hoefsmid of paardenosteopaat.

paardenshiatsu
paardenshiatsu paardenshiatsu

Met paardenshiatsu wordt er steeds op zoek gegaan naar de oorzaak van de klachten bij jouw paard. Deze eeuwenoude traditie heeft bewezen dat ze bepaalde klachten kan opheffen. In specifieke gevallen waarbij de onderliggende oorzaak van de klacht niet kan worden weggenomen, kan shiatsu ondersteunend werken en de symptomen verminderen of niet laten toenemen.

Mogelijke externe oorzaken voor problemen, zoals bijvoorbeeld voeding, de pasvorm van het zadel, enzovoort worden indien nodig besproken. Soms leunt een kleine aanpassing dichter aan bij de natuur van jouw paard en heeft dit een grote invloed op het voorkomen en oplossen van problemen.

Afhankelijk van hoelang de klachten reeds aanwezig zijn en wat de onderliggende oorzaken zijn, kan het aantal nodige behandelingen variëren.

Tijdens een paardenshiatsubehandeling worden stretchings en gewrichtsrotaties uitgevoerd. Hierdoor worden bepaalde stresspunten ontlast, wat leidt tot een betere energiedoorstroming met een verhoogde mobiliteit en soepelheid tot gevolg.

Afhankelijk van de situatie wordt er meer of minder structurele shiatsu toegepast. Dit is een vorm van zacht diep lichaamswerk dat de focus legt op de ontspanning van de fascia in het lichaam.

Bij sommige problemen geef ik de mogelijkheid om jouw paard met specifieke compressen of moxa (warmte-therapie op basis van bijvoet) te laten behandelen.

paardenshiatsu paardenshiatsu
paardenshiatsu
Een geschenk voor jouw paard!

Na een paardenshiatsubehandeling voelt jouw paard zich ontspannen en meer in balans waardoor het algemene welbevinden en de vitaliteit toeneemt en dat zal hij of zij je laten zien!

Jouw paard hoeft dus geen specifieke klachten te hebben om een behandeling te ondergaan. Een shiatsubehandeling op regelmatige basis zorgt ervoor dat jouw paard in topvorm blijft, zowel fysiek als mentaal.

Praktisch

Een paardenshiatsubehandeling duurt tussen 1 uur à 1 uur 15 minuten. Je betaalt de vervoersonkosten (0,35 euro/km) bovenop de behandelingsprijs.

De prijs van een behandeling bedraagt 60 euro.

Een paardenshiatsubehandeling als cadeau? Ja, dat kan zeker! Neem contact op voor een cadeaubon.

paardenshiatsu